The Decemberists

Gisteravond in Le Botanique, rechtstaand deze keer. Colin wist het nog hoor, van de vorige keer; “this time you are standing, a lot better”.

Maar eerst het voorprogramma: Lavender Diamond. Ze doen aan Slowcore, met mooie melodieën, Low is nooit veraf. Een beetje een vreemde vrouw aan de zang, die ons allen bedankte voor de wereldvrede. Applaus voor onszelf. En ook voor hen, ze brachten enkele wondermooie songs.

Dan, The Decemberists, die er zonder één woord direct invlogen met enkele songs vlak na elkaar, beginnend met The Crane Wife. Het geluid zat bijzonder goed, en de sfeer in de Orangerie al snel ook (wat een schattig klein zaaltje is dat toch). De band weet zijn publiek goed te onderhouden, op een bepaald moment werd de zaal zelfs verdeeld in 4 delen die elk om ter hardst ‘ladeedadeedaa’ mochten ten berde brengen. Erg sympathiek.

Met aflsuiters als Eli the barrow boy, en Of Angels and Angels was het de perfecte avond, gezellig en met prachtige muziekkwaliteit, want het zijn stuk voor stuk steengoeie muzikanten, die elk liedje wel een ander instrument te voorschijn toveren. Wel nergens The Mariners Revenge Song te bespeuren, jammer, volgende keer meer geluk.

Kortom: Absoluut niet nooit ververend, een avond vol leutige folkliedjes, zeker nog voor herhaling vatbaar.

Advertenties
Explore posts in the same categories: concert, Decemberists, Muziek, Optredens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: